De geschiedenis van cabine

taxi

Stel je een Taxi voor. Ziet het eruit als een taxi? Ja, als je onlangs in een stad bent geweest, zal hij eruit zien als een stadstaxi, zoals die met de neonverlichting en enorme chromen wielen, en mannen in tulbanden. Maar die taxi is geen taxi. Die taxi is een passagierstaxi, de nieuwere, gemoderniseerde taxi, die met de meters en dubbele uitlaat en kwaliteitsverbeteringen.

Cabines zijn terug te voeren tot de oudheid, toen door paarden aangedreven rijtuigen werden gebruikt om individuele passagiers te vervoeren. Het beeld van een taxi bestellen is zeer oud, en komt voor in vrijwel alle culturen ter wereld, van de Mesopotamische tot de Inca’s. De Inca’s hadden ook wat wij een minibus zouden noemen, een door paarden aangedreven voertuig voor personenvervoer met een gestreepte zijkant die voorzien was van treden die naar de achterkant leidden met zware banden. Deze werden naar de Inca overgebracht door slaven, die naderhand werden opgeleid om de Maatjes te besturen. De Inca’s waren uitstekende handelaars, maar hadden veel moeite om hun talrijke slaven onder controle te houden, die aan de Europeanen van de hogere klasse werden verkocht en als betaalmiddel naar Europa werden vervoerd.

Door paarden aangedreven rijtuigen werden in de latere 19e eeuw ontwikkeld door verschillende Europese staten, zoals Frankrijk en de Verenigde Staten. De eerste sporen van de moderne snelwegbus zijn terug te voeren op de eerste door verbranding aangedreven bussen aan het eind van de 19e eeuw in het brein achter de Chicago Daily News. De gelede oripline-benadering die door de locomotief werd vereist, werd gepatenteerd door een Dakota Dakota buggy in 1870.

De eerste door benzine aangedreven bussen werden met de hand bediend, met hendels en trappen. Het eerste voertuig van dit type dat met een luchtgekoelde motor werd aangedreven, werd gebouwd door de firma Moline uit Chicago en werd gebruikt voor het vervoer van kranten, machines en katoen.

De eerste bussen werden gebruikt voor het vervoer van arbeiders, tot de komst van de “obile”. renches en minivrachtwagens werden de belangrijkste vormen van materieel voor het vervoer van ladingen in het landschap of in de industrie. Zij werden tot het begin van de jaren 1900 vooral gebruikt als landbouwpendels, tot aan de Eerste Wereldoorlog. De eerste bussen werden door stoom aangedreven. Zij werden gebruikt voor het vervoer van arbeiders in velden en op houtwerven.

De rubberen aspiratie werd voor het eerst gebruikt door John Dunlop in 1848 om een door stoom aangedreven voertuig aan te drijven, hetgeen leidde tot de massaproductie van de banden. Dit leidde tot de ontwikkeling van de noodlijmolie, en uiteindelijk tot de beroemde Michelin-banden, die tussen 1903 en 1908 het best verkochte merk in de Verenigde Staten waren.

Door de ontwikkeling van de luchtgekoelde motor, waardoor lucht de cilinder kon afkoelen en de temperatuur van het brandende gas kon verlagen, waren nieuwe en innovatieve fabricagetechnieken nodig, en de Altair-studie was het resultaat.

Hoewel het gebruik van rubberbanden gevaarlijk bleek voor de gezondheid van de bestuurder, was het gebruik van lichtgewicht gegoten plastic handig en leidde het tot de fabricage van banden voor motorfietsen en auto’s.

Maar helaas leidden de lage prijzen tot een daling van het aantal plaatsen waar mensen graag banden kochten. In het latere deel van de jaren 1900 kon de automobielindustrie kiezen uit een verscheidenheid van banden, in de best mogelijke staat. Dit leidde tot de ontwikkeling van een onafhankelijke handel in banden, en de oprichting van een Forum van verantwoordelijke verkopers en potentiële kopers. Het Forum werd geleidelijk een standaard voor het kopen en verkopen van banden, en uiteindelijk werd het een volledig erkende industrie van de modernste soorten banden, de Pneumatische Banden.

Pneumatische banden waren speciaal ontworpen om in het voertuig te worden gebruikt voor snelle verplaatsing en gemakkelijk parkeren. Zij waren gemaakt van een flexibel elastomeer materiaal, waaraan een bepaalde hoeveelheid lucht kon worden toegevoegd, in variërende hoeveelheden, afhankelijk van hoe zwaar de lading kon zijn. Aanvankelijk werden de banden rechtstreeks aan de veren bevestigd, en vervolgens werden zij aan een aantal bedrijven in franchise gegeven.

Ze werden in franchise gegeven voor het leveren van vervangingsbanden voor kleine seizoensgebonden affecties, en gingen vervolgens op lange termijn contracten aan voor nationale feestdagen, zoals Labor Day, als een speciale geschenkaanbieding aan het publiek. Ze werden ook gebruikt in grote tentoonstellingen en parades, en aan het begin van de wereldoorlog, werden ze bovendien gebruikt om zendingen naar het trefpunt te rijden. Toen de oorlog was afgelopen en er nieuwe werkgevers moesten worden gevonden, werden veel banden die in die tijd waren ontwikkeld, gebruikt in de oorlog, en bleven ze in gebruik tot in de jaren 1920 en 1930.

Tegen de jaren 1960 was de luchtband bijna een onderdeel geworden van het gewone vervoer. Ze werden van een nieuw loopvlak voorzien en de technologie werd verbeterd, zodat de banden in minder tijd konden worden gebruikt dan voorheen, maar toch nog uitstekend presteerden bij zwaar nat en besneeuwd weer. Dit leidde ertoe dat bedrijven werden gestimuleerd om ze voor kleinere auto’s te produceren.

 

Lees meer:

Taxi Schiphol

Taxi Rotterdam airport

Zakelijke taxi Rotterdam

Taxi Rotterdam

bestellen Rotterdam

Goedkope taxi Rotterdam

Rotterdam Taxi Service

Haventaxi Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.