Het belang van de test

Rijschool Roosendaal

 

Doe een test met een examinator als je moeite hebt met zitten. Onomische situatie is altijd te verkiezen boven pijn

Ergonomie is een speciaal onderwerp binnen het autorijden. Ieder mens is anders en we hebben niet dezelfde capaciteit om kilometers op te nemen zonder te kijken of te bewegen. De juiste zithoogte verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen zijn langer gebouwd dan anderen. Lange mensen worden beschouwd als nerveuzer. Ik spreek normaal voor mensen die normaal lang zijn. Ook worden mensen met langere benen als beter beschouwd dan mensen met een gemiddelde lengte. Volgens mij willen mensen met langere armen grondiger geƫvalueerd worden omdat ze activiteiten uitvoeren met hun armen omhoog.

Armpositionering is speciaal, omdat het afhangt van de natuurlijke beweging van uw armen. Het is een feit dat hoe groter de spierkracht in het bovenlichaam is, hoe gemakkelijker de taak voor de nek zal zijn. Wanneer u dus uw hand opheft en deze buigt om de handrem te openen, moet u de handrem in een hogere buiggraad brengen. Wanneer u uw hand laat zakken, is het niet langer van vitaal belang uw arm te buigen. In feite hebben wij tot nu toe de hoeveelheid bloed die uit uw arm stroomt alleen kunnen schatten aan de hand van de hoeveelheid druk in de klapmouw. Toch moeten we zeggen dat de positie van de hand-out van groot belang is: hoe groter de kracht van het bloed wanneer u uw arm opheft, des te gemakkelijker zal het zijn om de arm op te heffen. Bij kortere mensen lopen de aders natuurlijk dieper en mensen met kleinere ledematen lopen een groter risico op letsel als zij proberen hun arm hoog op te heffen.

Jarenlang is bij de toelating tot rijscholen voor gehandicapten geen rekening gehouden met mensen met mobiliteitsproblemen. Als iemand een handicap heeft, is het Meyer die zijn of haar rijgeschiktheid bepaalt. Soms wil iemand zijn of haar handicap niet opbiechten. Soms is het uit respect voor hun eigen handicap. Als gevolg daarvan verlengt hij de tijd dat hij kan rijden. Soms neemt hij de trein om op zijn werk te komen, of plant hij het om naar de dokter te rijden of voor een afspraakje. Soms grijpt hij zijn concentratie en zet hij zijn auto in neutraal en concentreert hij zich op de weg. Als gevolg daarvan kan Meyer wettelijk niet meer rijden. Volgens Meyer is hij niet wettelijk gehandicapt en niet meer.

Meyer is slechts een van de weinige personen die besloten hebben het heft in eigen handen te nemen als het om autorijden gaat. Iemand die vier jaar of langer voor zijn handicap is behandeld, mag niet legaal rijden.

Dat betekent echter niet dat iedereen die te horen krijgt dat hij in staat is om Fuelture of uit de wei te rijden, ongeacht zijn verwondingen, de besturing mag overnemen wanneer hij denkt dat het tijd is…of zelfs niet.

Er zijn gecontroleerde gevaarlijke handbedieningen, en dan is er de echt gevaarlijke gehandicaptenhelling! Als een volledig bekwame bestuurder, met een stabiele loyaliteit en een goede instelling, een school voor gehandicapten kan binnenwandelen en daar vier of meer jaar op een stoel kan zitten, met de instelling dat hij in staat is zelfstandig te zijn en rationele beslissingen te nemen, zou hij zijn rijdagen daar wel eens kunnen slijten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.