Speciaal vervoer

Zakelijk vervoer

 

Zakelijk vervoer is ideaal voor insiders die gespecialiseerd zijn in de categorie “select item/trade”. Elke telecommunicatiemaatschappij en elk containerbedrijf bieden ook speciaal vervoer aan, maar zullen ook een andere benadering van speciaal vervoer en due diligence vereisen.

Heb ik een vergunning of ontheffing nodig om speciaal transport uit te voeren? Als u een telecomvervoerder bent, hebt u geen uitvoervergunning nodig. De uitvoervergunning (Numfert) en de ontheffing zijn echter wel nodig voor uw voertuig als het onder bijzonder transport wordt uitgevoerd. Uw bedrijf zal voor de procedure voor speciaal vervoer moeten kiezen voor een UWRV om inconsistenties met buurbedrijven te voorkomen. Een vergunning voor speciaal vervoer (UWRV) verleent een vrijstelling van 33% van een bepaalde belasting (0,060% acc/ent) voor speciaal vervoer dat ofwel 3 maanden duurt of langer duurt dan 1 uur. U kunt in totaal niet meer dan 25 miljoen euro uitvoeren met speciaal vervoer, waaronder alleen goederenvervoer per spoor valt. De UWRV kan slechts één keer worden gebruikt en de vrijstelling vervalt na een jaar. Als u daarentegen een container voor een containervervoerder gebruikt, moet u een UWRV aanvragen voor het bijzondere vervoer. De containervervoerder hoeft geen vergunning aan te vragen. Buitengewoon vervoer Onafhankelijk van de containervervoerder van het bijzonder vervoer heeft de andere vervoerder in uw zending een expertise nodig op het gebied van uniek vervoer en bijzonder vervoer.

Wat heb ik nodig voor de uitvoer van speciaal vervoer? Voorbereiding van het speciale transportvoertuig of de vrachtaanhangwagen wordt sterk aanbevolen. Na een gedetailleerd onderzoek naar de eisen en voorschriften zal niet aangepaste apparatuur nodig zijn. Hieronder volgen de grotere “musts” bij het speciaal transport op een telecomcarrier: Voertuig en aanhangwagen: Het voertuig moet van goede kwaliteit zijn. De aanhangwagen en de laadvloer moeten niet alleen dezelfde afmetingen hebben, maar ook dezelfde breedte of hoogte. Indien zij verschillen, wordt het voertuig niet als bijzonder beschouwd. De bodemvrijheid moet ten minste 0,6 meter (2 voet) bedragen voor voertuigen van 900 kg (2200 lb) of meer, terwijl het minimum 0,5 meter (2 voet) bedraagt voor voertuigen van 2400 kg (5300 lb) of minder. Aanhangwagenbed / Dekzeil: De bedding moet 12 vierkante meter (166 vierkante inch) per 1.000 kg zijn of de grotere aanhangwagens zoals 4×4 aanhangwagens. De bodemvrijheid moet ten minste 0,2 meter (6 inch) voor 4 × 4 of de kleinste aanhangwagen of 2 meter (6 voet) voor niets groter dan 4 × 6 aanhangwagens van meer dan 2000 lb (950 kg). De bodemvrijheid mag niet meer dan 0,9 meter (24 inch) voor 5300 lb of minder en het maximum is 2 meter (6 voet) voor full-sized 4 × 6 vrachtwagens meer dan 2000 lb (950 kg). Elk voertuig moet een blauw-groen-witte kleur hebben om te helpen bij de identificatie. Voertuigmotoren: Zorg ervoor dat het een volledig nieuwe motor is. De nieuwe motoren moeten over de volgende onderdelen beschikken, niet alleen over een handbediende fix: Bovenliggende diesel turbo, intercooler en dubbele uitlaat met uitlaatlift

Koplamp en achterlicht veiligheidsvoorziening

Landingsgestel

Afsluitbare deuren (garantie vervallen) Voor high-end voertuigen, zorg voor een motor met vier of meer cilinders. De nieuwe motoren moeten BMW MFI (20 of nieuwer) geïnstalleerd hebben om het voertuig in alle andere landen te laten werken. De nieuwe motoren moeten een jaarlijkse inspectie hebben van een BMW service center. Als het voertuig CA heeft voor het begin van de speciale transportdienst (CAA zegel op de motor of motorsteun), zal het voertuig een goede dag zijn en zal het toegelaten zijn om te vervoeren. Indien er geen CA-zegel op de motor zit en het voertuig niet werd ingevoerd uit een EER-land, is het vervoer van het voertuig in bulkgoederen onder 3,2 ton niet illegaal. Indien het voertuig voor het begin van de speciale vervoersdienst van een CA-zegel is voorzien (CAA-zegel op de motor of de motorsteun), is het voertuig een goede dag en kan het worden vervoerd.

Lees meer:

Vip vervoer

Privé chauffeur

Leave a Reply

Your email address will not be published.