Wat is een autoreparatie

Autoschadebedrijf Den Bosch

 

Er zijn twee categorieën van autoschade – uitgevoerd door een professionele automonteur en door een monteur/handelaar.

AutomonteursDe monteurs die reparaties uitvoeren aan uw auto’s, bestelwagens of vrachtwagens zijn volledig opgeleid en geaccrediteerd om de originele apparatuur van de fabrikant Bosch, Humber Standard en IDA te gebruiken – evenals goedgekeurde vervangingsonderdelen.

Deze groep – die bestaat uit bekwame vaklui, bijgestaan door goed geïnformeerde vrienden en bekwame machinetechnici – gebruikt alleen originele uitrusting en goedgekeurde vervangingsonderdelen bij de reparatie van uw auto door een autoschadebedrijf.

Bosch gaf de BMW 7-serie en de E46 3-serie als voorbeeld van hun eigen monteurs/technici. Bij deze auto’s zouden ze dezelfde gebruikte materialen aantreffen die rammelden/knarsten in de aandrijflijnen van de vroegere modellen en ze zouden ongetwijfeld dezelfde problemen terugvinden nadat de nieuwere auto’s zijn uitgerust met leiarmen en bladveren.

Er zijn verschillende soorten en merken mechanische antivorken, veren, en armaturen allemaal in gebruik door verschillende autofabrikanten. Peugeot 207 en 208 modellen en diverse andere modellen zoals de Nissan Hatchback, de Citroen DS, Peugeot 310, de Renault Megane, Ford Focus, Toyota Avensis, Volkswagen Golf, de VW Touareg, door het gebruik van computer diagnose-apparatuur zou alle vinden hun weg verfijnd samen met de verschillende stijl van mechanische aanpassingen, de verschillende gewichten en uitlijningen van verschillende onderdelen, en vervolgens allemaal gefilterd door de OE diagnose-apparatuur gebruikt door de monteurs.

Verschillende autofabrikanten gebruiken verschillende procedures om de uitlijning van de auto’s vast te stellen. Peugeot 207 en 208 auto’s laten hun uitlijningen controleren door technici met behulp van gespecialiseerde diagnose-machines en de gegevens worden opgeslagen en geïnterpreteerd. De gegevens worden vervolgens vergeleken met de handleiding en de video wordt door de technici afgespeeld. Indien een uitlijningsprocedure nog onduidelijk of verouderd is, maakt de eigenaar van de auto een afspraak met de technisch schrijver.

Nadat de carrosserie van de auto is voltooid, is de volgende stap de demontage van de onderdelen en componenten aan de onderzijde van de motorkap. Voor deze operatie wordt zware apparatuur gebruikt, alsook speciale gereedschappen en een opleiding voor bekwame technici om met een minimum aan menselijke tussenkomst achter deze operatie te staan. De onafhankelijke veerbeweging van een auto isUp , terwijl de kracht van het voertuig, d.w.z. de trekkracht van de auto of de zuigers of de remmen, op en neer wordt getrokken met behulp van een speciaal veermechanisme aan de onderzijde van de motorkap. Wanneer de motorkap wordt opgetrokken, trekt dit mechanisme de auto op tot een hoogte, die nodig is om tests mogelijk te maken.

Nadat de auto is uitgelijnd en getest, worden de tandheugels en rondsels op de krukas en de ophanging ingesteld met behulp van een hefinrichting, op de as van de krukas. Deze handeling wordt ook gebruikt om de uitlijning in te stellen voor handmatige speling van de wielen en natuurlijk met behulp van computers en de elektronische uitlijncomputer. Testritten en beoordelingen op langere termijn zijn essentieel voor elke nieuwe auto-eigenaar als het gaat om de voertuigdynamica-analysator.

Het is de normale gang van zaken dat met een nieuwe auto de eerste paar honderd mijl op het voorterrein van de dealer wordt gereden. Daarna wordt, afhankelijk van de duur van de proefrit, vaker met de auto gereden tijdens de volgende bezoeken aan de dealer. Tegen de tijd dat de proefrit voorbij is, moet de auto minimale tekenen van slijtage vertonen op de verschillende onderdelen. Er is ook een diagnostische procedure die moet worden uitgevoerd om te ontcijferen of er al dan niet chronische problemen zijn die moeten worden aangepakt. Door deze informatie te ontcijferen, kan beter worden begrepen wat er mis is en kan een doeltreffender reparatieprocedure worden gevonden die synchroon loopt met de steekproefsgewijze inspectie van de emissiecontrole.

Lees meer:

Schadeherstel Den Bosch

Autoschadebedrijf Den Bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.